SOMARO deschide primul magazin la Sibiu


Asociatia SOMARO – Magazinul Social deschide pe 5 decembrie primul astfel de centru comercial în Sibiu. Inaugurarea oficială va avea loc în prezenta primarului orașului Sibiu, miercuri ora 10, pe str. Electricienilor FN.

SOMARO este un magazin social care vinde produse de utilitate zilnică, la prețuri reduse, persoanelor care se confruntă cu riscul de excluziune socială: beneficiari de venit minim garantat, familii monoparentale, șomeri de lungă durată, vârstnici cu venituri foarte mici, persoane cu dizabilități, precum și alte grupuri vulnerabile aflate în risc de sărăcie. Se comercializează produse de patiserie, lactate, alimente congelate, conserve, alte alimente de bază (făină, ulei, zahăr etc.), precum și articole casnice, de igienă personală, îmbrăcăminte și jucării.

Magazinul din București, deschis în septembrie 2010, are mai mult de 600 de clienți și a început să se autosusțină financiar după aproape un an de zile. Foarte apreciat de clienți, SOMARO s-a extins în noiembrie 2011 în Satu Mare. Planurile de dezvoltare pe viitor includ pe langa deschiderea centrului comercial de la Sibiu, și înființarea unor magazine ambulante sociale în mediul rural și în alte orașe.

Detalii la: www.somaro.ro