Petrom a lansat Fabricat in Tara lui Andrei – competitie de afaceri sociale cu finantari de pana la 350.000 euro

Petrom a lansat in data de 29 ianuarie 2013, Fabricat in Tara lui Andrei – o competitie care isi propune sa dezvolte afaceri sociale in comunitatile locale din Romania. Competitia este deschisa atat antreprenorilor, cat si ONG-urilor, PFA-urilor, SRL-urilor si intreprinderilor individuale. Cei interesati se pot inscrie in perioada 29 ianuarie – 4 martie 2013, pe site-ul http://www.taraluiandrei.ro/

Pentru a se inscrie, participantii trebuie sa aiba o idee care raspunde unei probleme sociale si poate deveni o afacere functionala. In luna martie, un juriu va selecta 20 dintre cele mai bune idei, iar initiatorii lor vor beneficia de pregatire si consultanta pentru a-si transforma ideea in plan de afaceri. Totodata, cei 20 de finalisti vor primi sprijin financiar in limita a 1.500 euro pentru a realiza o cercetare locala in comunitatile vizate de proiectele lor.

Pana la sfarsitul acestui an, dintre cei 20 de finalisti, 10 vor primi finantari pentru demararea afacerilor sociale.

In luna noiembrie a acestui an, cele 20 de planuri de afaceri vor fi evaluate si se vor alege 10 castigatori. Fiecare dintre acestia va primi finantare nerambursabila pentru initierea afacerii. De asemenea, castigatorii vor beneficia de consultanta din partea expertilor Fabricat in Tara lui Andrei, timp de aproximativ un an, in domenii cheie pentru antreprenori: management financiar, legislativ, marketing si distributie. Astfel, afacerile fabricate in Tara lui Andrei vor avea un impact social vizibil prin locurile de munca pe care le creeaza si vor oferi un model de dezvoltare durabila pentru comunitatile din intreaga tara.

Competitia este organizata in parteneriat cu Fundatia NESsT, o organizatie internationala specializata in dezvoltarea de intreprinderi sociale in tarile in curs de dezvoltare. Rolul sau va fi de a asigura selectia si consultanta pentru dezvoltarea afacerilor sociale in primii ani de la infiintare.

Mai multe informatii gasiti aici.