Mierea din Valea Barcăului

Mierea cea mai bună din inima Transilvaniei curge din Valea Barcăului de la întreprinderea socială cu acelaşi nume, cunoscută și sub denumireade Sănătate Dulce. Înfiinţată de fundaţia Agapis din Zalău, Valea Barcăului distribuie pe piaţa naţională şi internaţională, atât mediului corporate cât şi în magazine, produse apicole şi fructe uscate realizate de producători locali. Mierea cu anason, cu scorţişoară sau cacao, prunele uscate cu nucă sunt doar câteva din bunătăţile cu adevărat naturale produse local în valea Barcăului. Mai multe despre afacerea socială cu miere bună bună în materialul de mai jos.

Fundaţia Agapis este unul dintre cele mai active şi mai experimentate ONG-uri din zona Sălaj având ca obiectiv dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor din judeţ prin sprijinirea micilor producători şi promovarea produselor locale, promovarea satului tradiţional şi valorificarea potenţialului turisic din regiunea Valea Barcăului. Fundația Agapis susţine antreprenoriatul social şi incluziunea socială activă.

Întreprinderea socială face parte din portofoliul NESsT România în cadrul căruia primește sprijin pe termen lung, adecvat si flexibil pentru dezvoltarea continuă a afacerii. NESsT România susține și promovează rezolvarea problemelor social prin folosirea principiilor de afaceri oferind sprijin prin consultanţă individuală şi finanţări persoanelor sau organizaţiilor care au idei de întreprinderi sociale ce răspund unei probleme din comunitatea în care activează.

NESsT dezvoltă întreprinderi sociale sustenabile care rezolvă problemele sociale critice din ţările în curs de dezvoltare, furnizând sprijin financiar şi tehnic şi servicii unui portofoliu select de întreprinderi sociale din Europa Centrală şi de Est şi din America Latină.

Mai multe informații găsiți aici.