FINANȚARE: Metode inovatoare de finantare a proiectelor sustenabile cu impact social

Credit foto – www.bucharest.the-hub.net

“Ajut oamenii sa-si deschida un business, sa gaseasca solutii”, a spus Dragos Nicolaescu, Initiatorul Platformei de Crowdfunding Potsieu, in cadrul prezentarii de la Green Biz: “Metode inovative de finantare a proiectelor sustenabile cu impact social”.

Intr-un proiect de  Crowd Founding, lucrurile stau astfel: daca se strang banii, acel proiect se face, iar in caz contrar, nu. “Este ca un fel de validare a proiectului”, a mai spus Nicolaescu.

In lume sunt 2000 astfel de platforme. In Romania exista doar trei platforme. Sumele stranse sunt mici, in jur de 5.000 de euro. Romanii doneaza cam de 3,7 ori pe an, cash.

Pornind de la un exemplu personal, Nicolaescu a ajuns la crearea unei platforme de sustinere a proiectelor sustenabile cu impact social. Asa a lansat pagina Pot si Eu – www.potsieu.ro – o  platforma de finantare a proiectelor sustenabile cu impact social. In cadrul acestei platofrme – Pot si eu.ro – daca s-ar da/strange fie si un leu de la cei 4 milioane de angajati din Romania ar putea fi sustinute foarte multe proiecte.

Sursa – Revista Biz