Incubatoarele de afaceri din România, poveste de succes

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare lansează o revistă care conține povești de succes din domeniul dezvoltării in Europa Centrală și de Est, cât si Asia Centrala. Fiecare dintre aceste exemple reprezintă domenii în care PNUD a investit resurse și a lucrat în parteneriat cu guverne, cu sectorul privat și cu societatea civilă. În ciuda faptului că valoarea venitului mediu este decentă în multe dintre țările targetate, există încă un numar impresionant de oameni care sunt extrem de săraci. Discriminarile, cauzate de excluziunea socială și economică, reprezintă înca o provocare în aceste state.

Mare parte dintre succesele înregistrate în aceste zone se bazează pe politicile sociale inovative care se adresează tocmai categoriilor cele mai marginalizate: persoanele de etnie roma, tinerii, persoanele cu dizabilități sau cei care nu au acces pe piața muncii.

Revista prezintă și povestea unui român din Brasov care și-a început cariera de antreprenor într-un incubator de afaceri, parte a unei rețele mai mari de incubatoare lansate cu ajutorul PNUD România în perioada 2006-2012. Cele aproape 200 de business-uri care au beneficiat de facilitățile din incubatoare au creat la rândul lor peste 450 de locuri de muncă.

Mai multe detalii: http://bit.ly/PTUjeJ