Începe o nouă competiţie de finanţări organizată de Petrom

Petrom continuă să susțină ideile care îi înspiră pe cei din jur și schimbă în bine comunitățile din România. În perioada 16 septembrie – 14 octombrie, românii cu spirit de inițiativă (persoane fizice, organizații nonguvernamentale, instituții publice, precum și cele de învățământ) sunt invitaţi să îşi înscrie ideile pe site-ul www.taraluiandrei.ro, secțiunea Idei din Țara lui Andrei.

În prima sesiune a competiției de proiecte Idei din Țara lui Andrei, desfăşurată în perioada 20 mai – 24 iunie, au fost depuse peste 160 de soluţii pentru rezolvarea problemelor României. Dintre acestea, 10 au primit finanţare Petrom în valoare de 75.320 euro.Lista completă a câștigătorilor poate fi accesată pe http://www.taraluiandrei.ro/idei-dintla/castigatori.

Idei din Țara lui Andrei s-a născut din dorinţa noastră de a-i face pe români să gândească pe termen lung. Răspunsul primit din partea celor peste 160 de români cu spirit de iniţiativă care şi-au înscris ideile lor sustenabile în prima ediţie a competiţiei ne arată că în România există oameni care vor să aducă o schimbare majoră în vieţile celor din jur şi care vor să se implice în dezvoltarea României. Ne dorim ca și în această ediție a competiției să descoperim determinarea, implicarea și dedicarea altor inițiatorilor”, declară Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate, Petrom.

”Ţara lui Andrei e genul de program despre care auzi vorbindu-se peste tot. E o şansă pentru ONG-uri să-şi transforme ideile în realitate, e ajutorul de care cele mai multe dintre ele au nevoie pentru a construi. În plus, mecanismul competiţiei ne-a permis ca ideea proiectului nostru să fie cunoscută de sute de persoane. Faptul că o asociaţie atât de tanară s-a numărat printre câştigătoarele finanţărilor oferite prin Idei din Ţara lui Andrei este un imbold extraordinar. E şansa de care aveam nevoie pentru a ne convinge definitiv că există speranţă.” Teodora Neagu, Asociaţia pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare, câștigătoarea unei finanţări în valoare de 5.000 de Euro, în sesiunea de vară a competiției Idei din Țara lui Andrei.

Valoarea totală a finanțărilor pe care Petrom le oferă în 2013 prin proiectul ”Idei din Țara lui Andrei” este de 160.000 de Euro.

Despre Țara lui Andrei

Țara lui Andrei susține proiecte inspirând comunitățile din România să intre în acțiune și să-și schimbe viața în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educație non-formală și cultivarea spiritului civic. Valorile Țarii lui Andrei sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educația (non-formală) și inovația. Țara lui Andrei este o mare comunitate orientată către soluții, o comunitate a celor care nu se dau înapoi de la a lupta pentru a-și transforma inițiativele în  realitate. Cetățenii Țării lui Andrei sunt oamenii cu spirit de lider, orientați către soluții.