Comisia Europeana a publicat Ghidul Economiei Sociale si al Antreprenoriatului Social – Europa Sociala

Comisia Europeana a publicat Ghidul Economiei Sociale si al Antreprenoriatului Social – Europa Sociala, ghid elaborat in colaborare cu EURICSE.

Ghidul Europa Sociala este o publicatie bianuala ce are ca scop sa ofere unui public interesat, dar nu neaparat specializat, o prezentare succinta a domeniilor specifice politicii UE in domeniul ocuparii fortei de munca, afaceri sociale si incluziune.

Acest Ghid ilustreaza problemele si provocarile cheie, explica actiuni si instrumente politice la nivelul UE si ofera exemple de bune practici din statele membre ale UE. De asemenea, prezinta opinii cu privire la acest subiect din partea Presedintiei Consiliului si Parlamentului European.

Al patrulea volum din serie descrie lumea vie a organizatiilor economiei sociale (cum ar fi cooperative, asociatii, societati mutuale si fundatii), precum si fenomenul mai recent al antreprenoriatului social, reprezentat de afaceri create pentru a indeplini obiective sociale, mai degraba decat obiective financiare.

In plus, sunt ilustrate tendintele de responsabilitate sociala in crestere in randul cetatenilor/consumatorilor, companiilor pentru-profit si institutiilor financiare.

In cele din urma se analizeaza modul in care politicile europene si nationale sprijina dezvioltarea economiei sociale si a intreprinderilor sociale.

Puteti descarca Ghidul Euriopei Sociale aici.

De asemenea, acesta este disponibil online si in format tiparit in limbile engleza, franceza si germana. Detalii aici

Sursa: Institutul de Economie Sociala