Filme de promovare a economiei sociale

Asociația CRIES și partenerii săi au realizat o colecție de filme de promovare a Economiei Sociale si Solidare, în cadrul proiectului Modele de bună practică în domeniul incluziunii sociale.

Tematicile abordate de cele 4 filme:
Întreprinderile sociale de inserție prin activități economice
Agricultura susținută de comunitate. Parteneriatele ASAT
Cosumul responsabil și Comerțul echitabil
Finanțarea etică și microcreditarea

Filmele au rolul să aducă mai aproape de publicul român tematici specifice Economiei Sociale și Solidare, dar și să crească vizibilitatea unor demersuri concrete din țară. În fiecare dintre cele 4 filme (cu o durată medie de aprox. 20 de minute), am vizat o problematizare critică a domeniului, realizată împreuna cu partenerii noștri și cu concursul organizațiilor intervievate. Pentru a sublinia relevanța Economiei sociale în România, am apelat la actori cu experiență în sectoarele abordate, astfel ca în fiecare film sunt ”distribuiți” reprezentanți ai unor organizații din țară ce au o poveste de spus… Selecția organizațiilor invitate să participe la realizarea filmelor nu a avut un criteriu ierarhic; în fapt, filmele reprezintă un rezultat ce trebuie contextualizat în economia proiectului nostru, fără să implice pretenția de a emite clasamente sau de a da distincții unora în detrimentul altora.

Economia socială ramane un sector destul de tăcut al societății românesti, iar acest fapt, chiar dacă este firesc din perspectiva muncii de pionerat și a efortului de fundamentare, poate fi un deserviciu cand vorbim despre percepția publică și despre felul în care sunt evaluate rezultatele – adesea impresionante – ale unor demersuri inovatoare și de mare angajament.

http://www.modele.cries.ro/newsletter_article/4-filme-de-promovare-a-economiei-sociale-si-solidare-in-romania/