EVENIMENT: Economia sociala in satele romanesti

 

Fundația Soros organizează joi, 6 iunie 2013, ora 09:00, la Hotel Minerva (Str. Gheorghe Manu 2-4, Sector 1, București), la evenimentul național Economia socială în satele româneștidin cadrul proiectului RURES. Spațiul Rural și Economia Socială în România.

După 3 ani în care am înființat 25 de întreprinderi sociale în sate din 8 județe și am creat 53 de locuri de muncă în mediul rural, vrem să împărtășim cu dumneavoastră drumul de la o idee la 25 de start-up-uri, misiunea socială a structurilor economice nou înființate și impactul pe care îl au asupra comunităților rurale în care au fost create.

Vă invităm să cunoașteți o nouă generație de antreprenori sociali din Alba, Brașov, Suceava, Botoșani, Buzău, Călărași, Prahova și Brăila și să admirați produsele pe care oamenii de la sate le realizează.

Alături de reprezentanți ai autorităților publice, ai mediului economic și ai organizațiilor nonguvernamentale, vom încerca să identificăm soluții la problemele întreprinderilor sociale și oportunitățile acestora ca structuri ale economiei sociale.

Evenimentul face parte din campania de diseminare a rezultatelor proiectului RURES. Spațiul Rural și Economia Socială în România. Proiectul, implementat în perioada iulie 2010- iunie 2013, de către Fundația Soros, în parteneriat cu Fundația Pestalozzi și Fundația Civitas este cofinanțat din Fondul Social European prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

Proiectul și-a propus să dezvolte organizații și întreprinderi specifice economiei sociale în mediul rural, sprijinind persoanele dezavantajate, factorii de decizie și furnizorii de servicii pentru aceste categorii sociale să se implice activ în îmbunătățirea condițiilor de viață ale grupurilor dezavantajate și dezvoltarea comunităților din care acestea fac parte.

Puteti confirma participarea la eveniment pe adresa claudiaiordache@soros.ro.