Consiliere în vederea angajării

Consiliere în vederea angajării Consiliere în vederea angajării

Experții Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare au organizat astăzi o sesiune de consiliere ocupațională pentru un grup de cetățeni care întâmpina dificultăți majore în găsirea unui loc de muncă. Întâlnirea a vizat membri ai comunității de romi din București, dar și persoane care beneficiază de venitul minim garantat de la stat. Toți cei prezenți sunt șomeri pe termen lung și au un nivel scăzut de educație și instruire.

Problemele pe care le întampină acești oameni în găsirea unui loc de muncă sunt variate: pentru cetățenii romi, apartentența la această etnie este adesea o piedică serioasă în procesul de inserție profesională. O altă piedică o reprezintă nivelul scăzut de educație, cât și lipsa experienței în câmpul muncii. În plus, cei mai mulți dintre acești oameni nu au acces la informațiile privind locurile de muncă disponibile, nu cunosc legislația, oportunitățile de pe piața muncii sau variantele de asociere în vederea stabilirii unor eventuale afaceri.

Oamenii au fost sfătuiți cum sa facă față unui interviu cu un angajator. Cu ajutorul experților PNUD, ei au fost îndrumați să joace, pe rând, rolul angajatorului și pe cel al angajatului. Astfel, fiecare participant a fost nevoit să răspundă unui set standard de întrebări posibile într-o astfel de situație, iar apoi să afle dacă prestația a fost corectă sau nu. După simulare, fiecare participant și-a evaluat colegii în legatură cu prestația.

Oamenii au fost consiliați și în legatură cu întrebările capcană care sunt frecvente la un interviu de job, dar au primit sfaturi utile legate și de ținuta corectă, de limbaj, postură sau imagine în general. În plus, lor li s-au prezentat câteva informații generale legate de drepturile pe care le au, astfel încât să poată identifica eventualele situații în care există riscul să fie păcăliți sau șantajați de unii angajatori.

Au fost discutate pe rând posibilele întrebari la interviul de angajare: Care este pregătirea? De ce vrei acest loc de muncă? De ce doreşti să vii aici? Poţi lucra în condiţii dificile? Spune-ne, cu cuvintele tale, de ce te-am angaja tocmai pe tine? Care a fost ultimul loc de muncă? De ce ai renunțat la ultimul loc de muncă? Ce program de lucru preferi? Eşti motivat? Hotărât? Eşti prietenos şi deschis? Apoi, au fost abordate răspunsurile care trebuie evitate în fiecare caz în parte.

Cei prezenți au primit o serie de materiale utile unei persoane în căutarea unui loc de muncă: adresele tuturor agențiilor de ocupare a forței de muncă din București (toate sectoarele și agenția municipală), locurile de muncă disponibile în municipiul București la momentul organizării întâlnirii de lucru, posibile surse de finanțare pentru cei care doresc să-și deschidă o afacere, informații despre economia socială, antreprenoriat, întreprinderi mici și mijlocii (avantaje, programe de finanțare), cursuri de formare (inclusiv pentru persoanele cu handicap).

În ultima parte a întâlnirii a fost abordată problema potențialului pentru antreprenoriat social. Oamenii au înțeles că trebuie renunțat la prejudecata că pentru a iniția o afacere, mai ales când este vorba de o structură a unei întreprinderi sociale, ar fi nevoie de bani mulți. Lor li s-a explicat că pe primul plan stă inițiativa, dorința de implicare și, mai ales, lipsa oricăror complexe cu privire la eventuala incapacitate de a se implica în afaceri de succes. Lucrul în echipă este esențial. S-a concluzionat că este nevoie de o atentă analiză a nevoilor comunității, o evaluare a potențialului fiecăruia și o încercare de coagulare a eforturilor și a resurselor de care se poate dispune în comunitate.