CONNECTION 2013 aduce impreuna peste 150 de antreprenori si initiative sociale

The HUB Bucharest, alaturi de Fundatia ERSTE si good.bee, a lansat ieri Connection 2013, cea mai mare conferinta dedicata antreprenoriatului si inovarii sociale.

Peste 30 de speakeri din Romania si din strainatate, profesionisti in diverse domenii, impartasesc din practica lor pe parcursul celor doua zile ale conferintei (14-15 martie 2013). Programul cuprinde prezentari, workshopuri interactive, exemple de bune practici, precum si grupuri de discutii pe teme si proiecte concrete.

Spre deosebire de alte piete, zona Europei Centrale si de Est (ECE) este abia la inceput in ceea ce priveste invatarea si implementarea modelelor de business in proiectele sociale.

Connection este doar una dintre solutiile pe care le-am pregatit pentru a rezolva nevoia de cunoastere si de inspiratie din acest domeniu. Prin intermediul invitatilor internationali, si prin prezentarea proiectelor de succes din regiune, speram sa incurajam cresterea numarului initiativelor inovatoare, cu impact social, atat in Romania cat si in ECE”, a declarat Vlad Craioveanu, co-fondator The HUB Bucharest.

Agenda primei zile a conferintei cuprinde teme precum: abilitatea de a inova; colaborarea institutiilor publice, a companiilor si a antreprenorilor in beneficiul proiectelor sociale; rolul media in problemele sociale; finantarea si sustenabilitatea afacerilor sociale; rolul tehnologiei in cresterea angajamentului; impactul social si modelele de business.

Afacerile sociale ofera o oportunitate de a furniza servicii si de a acoperi acele goluri ale pietei ce nu sunt abordate de societatea civila, companiile private sau administratia publica. Nu voi spune niciodata ca aceasta este calea cea mai buna de a progresa sau de a construi societati mai puternice, dar este un instrument care merita sa fie incercat; atunci cand functioneaza, este sustenabil, scalabil, si are un potential urias de a imbunatati totul, profund si pe termen lung. Unul dintre lucrurile mele favorite in ceea ce priveste afacerile sociale este faptul ca pot gestiona probleme neatragatoare, oferind servicii mai eficiente, mai rapide si mai bune decat inainte. Sper ca oamenii sa retina asta cand se gandesc la ce este o afacere sociala. Pana la urma, daca ceva nu merge bine si poate fi imbunatatit in beneficiul tuturor, salvand timp, bani si griji, nu este asta o afacere sociala?”, a spus Chris Worman, Director of Program Development la TechSoup Global Network, moderatorul conferintei.

Printre invitatii primei zile de conferinta se numara urmatorii speakeri: Bogdan Braicu (Managing Director, Organizatia Umanitara Concordia), Franz Karl Prüller (Director of Programme Social Development, ERSTE Foundation), Ionut Sibian (Executive Director, FDSC), Ionut Stanimir (Director Comunicare, BCR), Karl Heinz Fellinger (CFO, good.bee), Katie Rizvi (Co-Fondator, Asociatia Little People Romania), Melissa Pailthorp (Senior Manager Citizenship and Public Affairs CEE, Microsoft), Oana Toiu (Director Executiv, KCMC), Patrick van der Pijl (CEO, Business Model Inc), Phillip Henderson (Presedinte, Surdna Foundation) si Ruth Puttick (Development Manager Social Innovation, NESTA).

Ideile noastre se nasc din credinta ca se pot construi afaceri prospere care pot sustine comunitatile locale sa progreseze pe termen lung. Cultivarea inovatiei poate schimba paradigme sociale, si totodata poate asigura cresterea economica; amandoua sunt esentiale pentru schimbarea de care avem nevoie cu totii“, a spus Vlad.

Mai multe detalii despre eveniment: http://www.connection2013.ro

Connection 2013 este organizat de The HUB Bucharest impreuna cu Fundatia ERSTE si good.bee, avandu-i alaturi pe BCR, Coca-Cola HBC Romania, Starbucks, Institutul Aspen Romania si beneficiind de suportul partenerilor media Wall-Street.ro, Revista Cariere, StiriONG.ro, RomaniaPozitiva.ro, hipo.ro, CSRmedia.ro, Webdigital, Maastricht School of Management Romania, MediaIQ, Business Edu Network.