Cărţile DAISY pentru nevăzători

Daniela Burghelea şi Alexandru Costache sunt doar 2 dintre pasionaţii de lectură care se bucură de cărţile cărţile în format DAISY produse şi distribuite de Fundaţia Cartea Călătoare din Focşani. DAISY e prescurtarea denumirii din limba engleză, Digital Accessible Information System, a unui sistem de accesibilizare a informației. O carte DAISY reproduce conţinutul unui material tipărit, cum ar fi un roman, un dicţionar sau o revistă, într-un format digital accesibil nevăzătorilor şi persoanelor cu dificultăţi de citire. Despre Fundaţia Cartea Călătoare şi drumul lor spre reuşită în materialul de mai jos.

Fundaţia Cartea Călătoare îşi propune să popularizeze în rândul nevăzătorilor metode şi echipamente moderne de acces la informaţie, să faciliteze procurarea lor , să asigure asistenţa celor care le vor folosi. De asemenea, îşi propune să producă material necesar instruirii nevăzătorilor şi tot ceea ce ar putea ajuta la dezvoltarea lor intelectuală şi la îmbogăţirea lor sufletească. Scopul final îl constituie integrarea socio-profesională a persoanelor cu deficiențe de vedere. Majoritatea membrilor fundaţiei sunt informaticieni cu experienţă de minim 10 ani, iar preşedintele Fundaţiei este singurul nevăzător specialist în informatică din România.

Întreprinderea socială face parte din portofoliul NESsT România în cadrul căruia primește sprijin pe termen lung, adecvat si flexibil pentru dezvoltarea continuă a afacerii. NESsT România susține și promovează rezolvarea problemelor social prin folosirea principiilor de afaceri oferind sprijin prin consultanţă individuală şi finanţări persoanelor sau organizaţiilor care au idei de întreprinderi sociale ce răspund unei probleme din comunitatea în care activează.

NESsT dezvoltă întreprinderi sociale sustenabile care rezolvă problemele sociale critice din ţările în curs de dezvoltare, furnizând sprijin financiar şi tehnic şi servicii unui portofoliu select de întreprinderi sociale din Europa Centrală şi de Est şi din America Latină.

Mai multe informații puteți accesa aici.