164 de Idei din Țara lui Andrei pentru problemele României

164 de Idei din Țara lui Andrei propun soluții pentru problemele României. Pe 12 iulie vor fi anunțați câștigătorii care vor primi finanțări pentru a-și transforma proiectele sustenabile în realitate.

160.000 de euro este valoarea totală a finanţarilor acordate de Petrom anul acesta în cadrul competiției Idei din Țara lui Andrei.

Soluțiile au venit în proporție de 66% din partea organizațiilor non-guvernamentale, a instituțiilor publice şi de învățământ. Restul de 34% din proiectele înscrise au fost propuse de români cu inițiativă.

Bucureşti este oraşul campion în „Idei din Ţara lui Andrei”, locuitorii săi au propus 17% din numărul total de proiecte. Urmează Sibiu, cu 8% din înscrieri şi Bacău, cu 3 %.
Românii care au propus Idei din Ţara lui Andrei au considerat că țara noastră are nevoie, înainte de toate, de o îmbunătăţire la nivelul educației. 54% din înscrierile eligibile au vizat acest domeniu. 30% vizează tema dezvoltării comunitare iar 16% domeniul mediului.

„Idei din Ţara lui Andrei s-a născut din dorinţa noastră de a-i face pe români să gândească pe termen lung. Răspunsul primit din partea celor peste 164 de români cu spirit de inițiativă ne arată că în România există oameni care vor să aducă o schimbare majoră în viețile celor din jur și care se implică în dezvoltarea proiectelor pentru România.” declară Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, Petrom.

În perioada 25 iunie- 8 iulie, românii vor putea contribui la selectarea proiectelor care vor rezolva problemele comunităților din întreaga țară. Ei vor putea vota pe www.taraluiandrei.ro, secțiunea „Idei din Țara lui Andrei”.

În aceeași perioadă, ideile cu ceva în plus vor fi evaluate de un juriu. Aici puteţi vedea componența lui.

„Am acceptat invitaţia de a face parte din juriul acestei competiţii dintr-un singur motiv: vreau să îi cunosc pe cei care încearcă să schimbe țara copiilor mei. Promit să nu privesc “didactic” propunerile, proiectele voastre, nu am decât competența unui român care așteaptă mai mult de la țara lui.” și-a explicat implicarea Claudiu Pândaru, Director Editorial Mediafax Grup.

Ariel Constantinof, blogger, a punctat nevoia de implicare resimțită de țara noastră şi importanța inițiativelor sustenabile: „Cred că România este, vorba aceea, cu 50 de ani în urmă, dar asta nu poate decât să mă motiveze! Dacă suntem cu 50 de ani în urmă înseamnă că aici sunt foarte multe oportunităţi… şi tocmai de aceea mă aștept ca în România să aibă loc un flux enorm de idei faine – pentru că aici, la noi, e nevoie de ele mai mult ca niciodată și mai mult ca oriunde.”

Proiectele câștigătoare vor fi selectate în urma jurizării (în proporție de 60%) şi a votului public (în proporție de 40%). Câştigătorii vor fi anunțați pe 12 iulie pe www.taraluiandrei.ro.

Idei din Țara lui Andrei duce mai departe misiunea competiției de proiecte eco- civice Orașul tău. Aceasta s-a desfășurat între 2009 și 2012, perioadă în care peste 500 de românii cu contribuit la construirea unei țări mai bune în fiecare zi. Petrom a sprijinit și finanțat 66 dintre acestea cu peste 330.000 euro pentru a se transforma în proiecte cu impact pe termen lung.

Pentru mai multe informaţii despre competiția din acest an, puteți accesa www.taraluiandrei.ro.